Coğrafi İşaretli Cerrah Kuru Fasulyesi

Cerrah Kuru Fasulyesi Artık Bir Gün Önceden Islanmadan Pişirilebiliyor

İnegöl Belediyesi tarafından coğrafi işaret tescili alınan “Cerrah kuru fasulyesi” artık bir gün önceden ıslatılmadan pişirilebiliyor. İnegöl’ün kırsal Cerrah Mahallesi’nde geçmişte yoğun olarak yetiştirilen kuru fasulye üretimi, sanayileşme ve üreticilerin diğer ürünlere yönelmesi nedeniyle azalmıştı. Ancak İnegöl Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonucunda “Cerrah kuru fasulyesi”nin ekim alanı 1000 dekara kadar çıktı ve üretimi arttı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’ün değerlerini ortaya çıkarmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Cerrah kuru fasulyesi”nin son dönemde ekili alanının 1000 dekara kadar ulaştığını ve yıllık yaklaşık 200 ton fasulye hasadı sağlandığını ifade etti. Fasulyenin coğrafi işaretini aldıklarını da vurgulayan Taban, bu ürünün besin değerleri açısından son derece kıymetli olduğunu da belirtti.

İnegöl Belediyesi bünyesindeki Gastro İnegöl Restoranı’nın başşefi Ali Müfit Çağlayan da müşterilerin “Cerrah kuru fasulyesi”ne yoğun ilgi gösterdiğini ve bu fasulyenin önceden ıslatma gerektirmemesi nedeniyle diğer fasulyelerden ayrıldığını söyledi. Fasulyenin lezzetli ve besleyici olduğunu belirten Çağlayan, işletmelerinde geleneksel yöntemlerle pişirdiklerini ve müşterilerin çok memnun kaldığını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir